Tenrom și Asociația Blythswood România

Tenrom și Asociația Blythswood România

În octombrie 2016 doi colegi din echipa Tenrom au luat parte la o expediție pe Kilimanjaro și au vizitat școala Sargy de pe insula Rusina. După experiența avută pe insulă și văzând dificultățile comunității locale am decis să contribuim ca și Tenrom cu suport financiar anual pentru ridicarea noilor corpuri de clădiri unde funcționează clasele din școala Sargy și susținem tot din acel an bursa a doi elevi pentru continuarea studiilor la nivel gimnazial și liceal. Este o mândrie maximă că putem susține educația copiilor din Kenya, și invităm și partenerii noștri să o facă contactând asociația Blythswood..

Proiectul se derulează sub egida ”I have a I brick In Kenya”, proiect ce a început ca o campanie de strângere de fonduri pentru o nouă școală pentru acești copii. La acest proiect donatorii contribuiau cu valoarea unei cărămizi la noua clădire.

Pe lângă construirea unor noi săli de clasă, s-a contribuit și la acoperirea costurilor de funcționare a școlii.

În cadrul acestui parteneriat de-a lungul anilor s-au deplasat mai multe echipe de voluntari (care au luat parte la construirea școlii, au organizat diverse activități cu copiii), s-au achiziționat animale pentru grupul de văduve Sargy Widows Self-help Group, s-au oferit plase de țânțari pentru protejarea împotriva bolilor transmise de insecte precum malaria.

De asemenea sunt ajutați cu plata taxelor de liceu sau universitare la o parte dintre tinerii  absolvenți.

 

Persoana de contact:

Balazs Csiszer
Executive Director
Blythswood Romania
Str. Avram Iancu 397
407280 Floresti, Cluj
Romania

 

 

Ne puteți contacta și pe WhatsApp sau
Facebook Messenger